Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 ml
Sojasås
(InnehållerGluten, Soja)300 g
Strimlad kycklinglårfilé
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
25 g
Honung
10 g
Sesamfrön
(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)2 st
Tomat
20 g
Jordnötter
(InnehållerJordnötterKan innehållaNötter, Sesam)60 g
Salladsmix
40 g
Aioli
(InnehållerÄgg, Senap)1 msk
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.
Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skiva tomat. Grovhacka jordnötter. Skölj salladsmix.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det är 5 min kvar av pommesens tillagningstid.Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd ofta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli.