HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonungs Och Sojamarinerad Kyckling
topBanner
Honungs- och sojamarinerad kyckling

Honungs- och sojamarinerad kyckling

med jordnötssallad, aioli och pommes

Populär

Balsamera dina smakreceptorer med vår glänsande honungs- och sojamarinerade kyckling som tillsammans med den krispiga jordnötssalladen kommer att göra ett beständigt avtryck i både stora och små munnar. Dippa spröd pommes i krämig aioli och upplev ett välplanerat tumult av smaker och dofter.

Allergener:GlutenSojaSesamJordnötterÄggSenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(InnehållerGluten, Soja)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Honung

10 g

Sesamfrön

(InnehållerSesamKan innehållaNötter, Jordnötter)

2 st

Tomat

20 g

Jordnötter

(InnehållerJordnötterKan innehållaNötter, Sesam)

60 g

Salladsmix

40 g

Aioli

(InnehållerÄgg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)720 kcal
Energi (kJ)3014 kJ
Fett36.83 g
varav mättat7 g
Kolhydrater60.69 g
varav socker16.6 g
Protein43.63 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 20-25 minuter, eller tills gyllene. TIPS: Skär potatisen i rätt storlek så att tillagningstiden stämmer.

2

Pressa vitlök. Blanda sojasås, honung, sesamfrön, vitlök och olivolja* [1 msk | 2 msk] i en bunke. Vänd kyckling i marinaden och låt stå. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Skiva tomat. Grovhacka jordnötter. Skölj salladsmix.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det är 5 min kvar av pommesens tillagningstid.Tillsätt kyckling och marinad. Stek i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd ofta. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela kyckling mellan era tallrikar och skeda över skyn från stekpannan. Servera tillsammans med pommes, jordnötssallad och aioli.