HelloFresh
topBanner
Honung- och sojaglaserad lax

Honung- och sojaglaserad lax

med grönsaksris och lime

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.

Taggar:SnabbUnder 600 kcal
Allergener:Fiskglutensoja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmati vildris

2 st

Laxfilé

(InnehållerFisk)

25 g

Honung

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Ketchup

½ st

Chili

1 st

Morot

1 st

Salladslök

1 st

Röd paprika

1 påse

Koriander

1 st

Lime

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2563 kJ
Energi (kcal)613 kcal
Fett23 g
varav mättat4 g
Kolhydrater67 g
varav socker22 g
Kostfiber7 g
Protein34 g
Kolesterol0 mg
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft.

Koka upp vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 12 min eller tills servering.VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.

2

Kärna ur och finhacka chili.

Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung och hälften av chilin i en skål.

3

Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper.

Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min.

VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Skiva salladslök tunt.

Skala och riv morot.

Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander.

Dela lime i klyftor.

5

Blanda salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset.

Tillsätt en skvätt olivolja*, limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt.

6

Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell glaze från ugnsformen.

Strö över lite chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.