Honung- och sojaglaserad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honung- och sojaglaserad lax

Honung- och sojaglaserad lax

med grönsaksris och lime

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Basmati vildris

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

25

Honung

25

Ketchup

1

Röd chili

1

Morot

1

Salladslök

1

Röd paprika

1

Koriander

1

Lime

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)358 kcal
Energi (kJ)1496 kJ
Fett20.11 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater17.08 g
varav socker12.7 g
Protein26.61 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 12 min eller tills servering.VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.

Blanda glaze
2

Kärna ur och finhacka chili. Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung, sesamfrön och hälften av chilin i en skål.

Tillaga laxen
3

Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
4

Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor.

Blanda grönsaksris
5

Blanda salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset. Tillsätt en skvätt olivolja*, limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt.

Servera
6

Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell glaze från ugnsformen. Strö över lite chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.