HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHonung Och Sojaglaserad Lax
topBanner
Honung- och sojaglaserad lax

Honung- och sojaglaserad lax

med grönsaksris och lime

Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:glutensojafisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

250 g

Basmati vildris

25 g

Laxfilé

(Innehållerfisk)

25 g

Honung

1 st

Ketchup

2.5 dl

Chili

Morot

Salladslök

Röd paprika

Koriander

Lime

Ingår inte i din leverans

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1496.3029 kJ
Energi (kcal)357.625 kcal
Fett20.1125 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater17.075 g
varav socker12.7 g
Protein26.6125 g
Salt2.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 12 min eller tills servering.VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.

2

Kärna ur och finhacka chili. Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung, sesamfrön och hälften av chilin i en skål.

3

Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

4

Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor.

5

Blanda salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset. Tillsätt en skvätt olivolja*, limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt.

6

Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell glaze från ugnsformen. Strö över lite chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.