Åk rutschkana genom en glasyr av honung ner i ett flerfärgat hav av vildris och lax som får dina smaklökars endorfin att skjuta i höjden. Tumla runt bland stingslig lime, färska grönsaker och härligt frisk koriander innan du tar en paus för att låta dina ögons glädjetårar torka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmati vildris
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
25
Honung
25
Ketchup
1
Röd chili
1
Morot
1
Salladslök
1
Röd paprika
1
Koriander
1
Lime
2.5
Vatten
Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Koka upp vatten* (se ingredienslistan), vildris och en nypa salt* i en medelstor kastrull. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 12 min eller tills servering.VIKTIGT: Se till att laxen är avfrostad innan tillagning.
Kärna ur och finhacka chili. Blanda en glaze av ketchup, sojasås, honung, sesamfrön och hälften av chilin i en skål.
Ta bort skinnet från laxen och lägg den i en ugnsform med bottnen täckt med bakplåtspapper. Häll över glazen och se till att laxen täcks. Tillaga i ugnen, 8-10 min. VIKTIGT: Laxfiléen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Skiva salladslök tunt. Skala och riv morot. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka koriander. Dela lime i klyftor.
Blanda salladslök, morotsriv, paprikabitar och koriander med riset. Tillsätt en skvätt olivolja*, limejuice, en nypa salt* och peppar*, och rör om ordentligt.
Fördela riset och laxen mellan era tallrikar och häll över eventuell glaze från ugnsformen. Strö över lite chili. Servera med limeklyftor vid sidan av.