
Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås och sriracha. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande vitlöks- och ingefärsris. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150
Jasminris
25
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
30
Hoisinsås
10
Sriracha
20
Jordnötter
250
Blandfärs
1
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
1
Chiliflakes
½
Ekologisk lime
¼
Salt (steg 1)
Smör (steg 1)
½
Vetemjöl (steg 3)
½
Vatten (steg 3)
3
Vatten (steg 1)

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp lite smör* och en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris och vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsp | 1/2 tsp] , och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär lime i klyftor.

Vispa ihop kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och mjöl* [1/2 msk | 1 msk] i en skål. Vispa ner hoisinsås, sojasås, och en generös skvätt limejuice efter smak. Tillsätt sriracha [1/2 paket, 2P] efter smak, den kan vara ganska starkt.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna köttfärs omrörning tills brynt, 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt broccoli och fräs i 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en nypa chili om du tycker om stark mat.

Lägg upp ris i djupa skålar, toppa med köttfärssås, och strö över jordnötter och mer chili flakes efter smak. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.