topBanner
Hoisin- och srirachastekt köttfärs

Hoisin- och srirachastekt köttfärs

med jasminris, broccoli och lime

Den klassiska köttfärssåsen får en uppgradering av hoisinsås, sojasås och sriracha. Spagetti har vi bytt ut med ett spännande vitlöks- och ingefärsris. Servera med jordnötter, chili och lime, och överraska familjen med en spännande rätt som kommer att slukas av alla!

Taggar:Snabb
Allergener:blötdjurglutensesamsojajordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

30 g

Hoisinsås

(Innehållerblötdjur, gluten, sesam, soja)

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ paket

Sriracha

150 g

Jasminris

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

250 g

Blandfärs

1 st

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

1

Chili flakes

½ st

Lime, ekologisk

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten* (steg 1)

½ msk

Vetemjöl* (steg 3)

(Innehållergluten)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3094 kJ
Energi (kcal)740 kcal
Fett31 g
varav mättat12 g
Kolhydrater75 g
varav socker9 g
Kostfiber7 g
Protein36 g
Kolesterol0 mg
Salt6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Riv ingefära och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris och vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsp | 1/2 tsp] , och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär lime i klyftor.

3

Vispa ihop kallt vatten* [1/2 dl | 1 dl] och mjöl* [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Vispa ner hoisinsås, sojasås, och en generös skvätt limejuice efter smak. Tillsätt sriracha [1/2 paket, 2P] efter smak, den kan vara ganska starkt.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna köttfärs omrörning tills brynt, 3-5 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Tillsätt broccoli och fräs i 1-2 min. Rör i såsen, och koka upp. Sänk till låg värme och sjud tills den har tjocknat, 2-3 min. Stäng av värme. Smaka av med salt* och peppar*.

TIPS: Tillsätt en nypa chili om du tycker om stark mat.

6

Lägg upp ris i djupa skålar, toppa med köttfärssås, och strö över jordnötter och mer chili flakes efter smak. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.