Skip to main content
Kolja med pumpafrötäcke

Kolja med pumpafrötäcke

med rotsellerimos och rostad broccoli

Kolja är, tack vare sin milda och goda smak, en fisk som även de minsta familjemedlemmarna brukar gilla. I kväll tillagar vi den med ett täcke av panko och pumpafrön som blir gyllene och knaprigt i ugnen. Krämigt rotmos och rostad broccoli med persilja blir smarriga tillbehör och vi serverar hela härligheten med en gräddig sås.

Taggar:
Barnvänlig
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Selleri

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kummelfilé

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

500 g

Potatis

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rotselleri

(Innehåller: Selleri)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Bladpersilja

250 g

Broccoli

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

¼ tsk

Salt till panering

1.5 msk

Olja till panering

¼ tsk

Salt till fisk

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2346 kJ
Energi (kcal)561 kcal
Fett27 g
varav mättat11 g
Kolhydrater64.5 g
varav socker10.5 g
Kostfiber10.8 g
Protein15.3 g
Salt4.1 g
Potassium541.8 mg
Calcium74.1 mg
Iron1.4 mg

Instruktioner

Förbered broccoli
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Laga rotsellerimos
2

Under tiden, skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar.

Koka potatis och rotselleri i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och mosa potatis och rotselleri med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen.Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

Förbered fisk
3

Under tiden, grovhacka pumpakärnor.

Blanda pumpakärnor, panko, salt och olivolja i en liten skål.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Toppa med pankoblandning och pressa försiktigt fast den på fisken.

Ugnsstek fisk och broccoli
4

Placera broccoli på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Placera fisk på andra sidan av plåten.

Tillaga i ugnen i 8–10 min, eller tills fisken är genomstekt och panko gyllene.

TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Använd flera plåtar om det blir för trångt.

Laga sås
5

Under tiden, hetta upp en liten kastrull på medelhög värme.

Tillsätt vatten, buljong, matlagningsgrädde, salt och en nypa peppar och sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.

Riv persiljeblad i grova bitar.

Vänd broccoli med persilja i en medelstor skål precis innan servering. Tillsätt eventuellt en klick smör.

VIKTIGT: I det här receptet används halva mängden av vissa ingredienser – dubbelkolla ingredienslistan!

Servera
6

Lägg upp rotsellerimos, broccoli och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image