Skip to main content
”Banh mi”-bowl på nötfärs

”Banh mi”-bowl på nötfärs

med morot, syltad gurka och srirachadressing

Den koreanska banh mi-baguetten är kanske en av världens mest älskade mackor. I den här rätten lagar vi en nötfärsbowl med fluffigt ris och alla de goda banh mi-smakerna: vår egen kryddblandning Ginger Ninja, hoisinsås, syltad gurka, krispig morot, en srirachamajonnäs med frisk citrussyrlighet och så färsk koriander och mynta på toppen. Snabbt, enkelt och supersmarrigt!

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Soja
Gluten
Vete
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Nötfärs

150 g

Jasminris

1 st

Gurka

1 st

Morot

1 st

Mynta & koriander

30 g

Hoisinsås

(Innehåller: Sesam, Soja, Gluten, Vete)

1 st

Salladslök

25 g

Vegansk srirachamajonnäs

1 st

Citrusfrukt

1 st

Lök

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2702 kJ
Energi (kcal)646 kcal
Fett22.3 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater84.6 g
varav socker14.5 g
Protein33.4 g
Salt3.2 g

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, skär gurka i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en liten skål.

Vänd gurka i lagen och ställ skålen åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

3

Under tiden, halvera lök och skär den i tunna skivor.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Skala morot i långa band med en potatisskalare. Lägg dem i en medelstor skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs och lök, krydda med salt och Ginger Ninja och stek i 4–5 min, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka koriander och mynta.

Blanda srirachamajonnäs och en generös skvätt citrussaft i en liten skål.

6

Lägg upp ris, syltad gurka och morot i skålar och toppa med färs.

Ringla över hoisinsås och srirachadressing. 

Strö över salladslök, koriander och mynta.