topBanner
Halloumitacos

Halloumitacos

med avokadoröra, karamelliserad lök och oregano

Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta halloumitacos kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadoröra.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksulfiteräggsenapgluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Halloumi

(Innehållermjölk)

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 st

Gemsallad

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 g

Oregano

1 st

Citron, ekologisk

1 st

Avokado

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

8 st

Tortillabröd

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

3 tsk

Socker* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4055 kJ
Energi (kcal)969 kcal
Fett52 g
varav mättat19 g
Kolhydrater77 g
varav socker17 g
Kostfiber9 g
Protein34 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Skiva rödlök och tomat tunt. Pressa vitlök. Bryt av salladsbladen.

2

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök under omrörning, 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger och socker* [3 tsk | 6 tsk] och fräs tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Lägg över löken i en skål och ställ åt sidan.

3

Blanda lite olivolja*, oregano, en nypa peppar* och hälften av vitlöken i en skål medan löken karamelliseras. Vänd halloumin i marinaden och låt stå tills den ska stekas.

4

Dela citron i klyftor. Dela avokado och ta ut kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål. Tillsätt resterande vitlök, majonnäs och en rejäl skvätt citronjuice i skålen och mosa med en gaffel tills slätt. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

5

Diska och torka av stekpannan. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i den på medelhög värme. Stek halloumi tills gyllene, ca 2 min på varje sida. Värm under tiden tortillas i ugnen i 1-3 min, eller snabbt i micron.

6

Fyll din tortilla med tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadoröra och pressa över citronjuice.