Funderar du på att åka till Mexiko eller Cypern men kan inte riktigt bestämma dig? Det behöver du inte, för med våra gyllenstekta halloumitacos kan du uppleva båda länders kulinariska himlavalv utan att ens lämna ditt kök. Toppa med karamelliserad lök och frisk avokadoröra.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
2
Vitlöksklyfta
200
Halloumi
1
Rödlök
Gurka
1
Gurka, piccolo
1
Tomat
90
Sallad
1
Torkad oregano
1
Citron
1
Avokado
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
3
Socker
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skär halloumi i 1 cm breda skivor. Lägg skivorna i en bunke och täck dem med kallt vatten*. Låt stå i 5 min. Skiva rödlök och tomat tunt. Pressa vitlök. Riv gurka i långa strimlor med en grönsaksskalare. Separera salladsbladen.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs rödlök under omrörning, 5-6 min. Tillsätt balsamvinäger och socker* och fräs tills löken har karamelliserats, 3-5 min. Lägg över löken i en skål och ställ åt sidan.
Häll av vattnet från halloumiskivorna och torka dem torra med hushållspapper medan löken karamelliseras. Lägg skivorna tillbaka i skålen och blanda dem försiktigt tillsammans med lite olivolja*, oregano, en nypa peppar* och hälften av vitlöken. Ställ sedan åt sidan.
Dela citron i klyftor. Blanda avokado tillsammans med resterande vitlök, majonnäs och en rejäl skvätt citronjuice. Mosa med en gaffel tills avokadoröran är helt slät. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Diska och torka av stekpannan. Hetta upp en ny skvätt olivolja* i den på medelvärme. Stek halloumiskivorna tills de är gyllene, ca 2 min på varje sida. Sätt under tiden in tortillabröden i ugnen och värm dem i 1-3 min.
Fyll dina tortillas med gurka, tomat, salladsblad, karamelliserad lök och halloumi. Ringla över avokadoröra och pressa över citronjuice.