Skip to main content
Krispiga grönsaksgyozas
Krispiga grönsaksgyozas

Krispiga grönsaksgyozas

Sharingrätt | med misodipp

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Gyozas är asiatiska degknyten med varierande fyllningar som kan tillagas på olika sätt. Denna vegetariska version serverar vi stekta med en förföriskt god misodipp till.

Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Gyoza med grönsaker

1 st

Gräslök

15 g

Misopasta

25 ml

Sojasås

12 ml

Vitvinsvinäger

10 g

Sesamfrön

Ingår inte i din leverans

Vatten till gyoza

2 tsk

Socker till sås

2 msk

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)1050 kJ
Energi (kcal)251 kcal
Fett9.2 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater30.2 g
varav socker5.4 g
Kostfiber3.1 g
Protein9.8 g
Salt4 g
Trans Fat0.1 g

Instruktioner

Stek gyoza
1

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 2–3 min, eller tills botten är gyllenbrun.

Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 3 min, eller tills de är genomvarma och vattnet har avdunstat.

Hacka gräslök
2

Finhacka gräslök.

Blanda dippsås
3

Blanda misopasta, sojasås, vitvinsvinäger, socker, vatten och sesamfrön i en liten skål.

Servera
4

Lägg upp gyozas på en tallrik och servera med misodipp i en skål.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image