Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Gyozas är asiatiska degknyten med varierande fyllningar som kan tillagas på olika sätt. Denna vegetariska version serverar vi stekta med en förföriskt god misodipp till.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Gyoza med grönsaker
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Blötdjur, Jordnötter, Sesam, Selleri, Kräftdjur)
1 st
Gräslök
15 g
Misopasta
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
2 tsk
Socker till sås
2 msk
Vatten till sås
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Placera gyoza med den platta sidan ner i ett lager i pannan. Stek i 2–3 min, eller tills botten är gyllenbrun.
Tillsätt vatten och ångkoka under lock i 3 min, eller tills de är genomvarma och vattnet har avdunstat.
Finhacka gräslök.
Blanda misopasta, sojasås, vitvinsvinäger, socker, vatten och sesamfrön i en liten skål.
Lägg upp gyozas på en tallrik och servera med misodipp i en skål.