Skip to main content
Gyllenstekt Kyckling Kiev
Gyllenstekt Kyckling Kiev

Gyllenstekt Kyckling Kiev

med ugnsrostade rotfrukter och aioli

Alltså hör här – frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, Kyckling Kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citrusfrukt

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

300 g

Kycklingbröstfilé

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

40 g

Aioli

(Innehåller: Ägg, Senap)

2 st

Morot

1 st

Bladpersilja

60 g

Salladsmix

1 st

Lök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

3 msk

Smör till örtsmör

¼ tsk

Salt till smör

¼ tsk

Salt till kött

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3106 kJ
Energi (kcal)742 kcal
Fett44.1 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater40.7 g
varav socker18.7 g
Kostfiber10.3 g
Protein44.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.9 g
Potassium250.5 mg
Calcium44.2 mg
Iron0.7 mg

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta ut smör ur kylen så det blir rumstempererat.

Skär morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär schalottenlök i 2 cm breda klyftor.

Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.  

Förbered kyckling
2

Under tiden, finhacka vitlök och persilja. Skär citrusfrukt i klyftor.

Mosa smör, vitlök, hälften av persiljan, salt och en nypa peppar med en gaffel i en skål. Ställ åt sidan.

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Krydda med salt.

Fyll den med vitlökssmör och upprepa med resterande kyckling.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Panera kyckling
3

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda panko, resterande persilja och en nypa salt och peppar ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Var försiktig när du panerar kycklingen, så att inte fyllningen ramlar ut.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över den på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 6–10 min, tills genomstekt.

TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 2) Om en del av vitlökssmöret rinner ut kan du servera det vid sidan av.

Tillsätt salladsmix
5

Skölj salladsmix.

Vänd färdigrostade rotfrukter och lök med salladsmix på plåten. Rör om tills salladen har mjuknat något.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter och Kyckling Kiev på tallrikar.

Ringla över resterande vitlökssmör från stekpannan och en klick aioli.

Servera med citrusfruktklyftor för att pressa över kycklingen.