Gyllenstekt Kyckling Kiev
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt Kyckling Kiev

Gyllenstekt Kyckling Kiev

med ugnsrostade rotfrukter och mild aioli

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Alltså hör här - frasigt gyllenstekt panerad kyckling fylld med smältande aromatiskt vitlökssmör, en kombo som smakar helt fantastiskt. Handen på hjärtat, Kyckling Kiev kan mycket väl vara den godaste kycklingrätten du kan laga. Tillsammans med ljuvligt ugnsrostade rotfrukter och underbart god aioli är det en helgmiddag att se fram emot!

Taggar:
Barnvänlig
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Rotfruktsmix

300

Kycklingbröstfilé

2

Vitlöksklyfta

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Citron

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1

Lök

1

Bladpersilja

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Smör (steg 2)

1

Ägg (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3165 kJ
Fett46.9 g
varav mättat16.6 g
Kolhydrater34.7 g
varav socker11.7 g
Protein43.46 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta ut smör ur kylen så det blir rumstempererat.

Skär oskalad potatis, morot, palsternacka och rödbeta i 2 cm stora bitar. Skär lök i 3 cm breda klyftor.

Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. 

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills rotfrukterna är mjuka.

Förbered kyckling
2

Finhacka vitlök och persilja. Skär citron i klyftor. 

Blanda smör [3 msk | 6 msk], vitlök, hälften av persiljan, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar i en skål. Ställ åt sidan.

Skär ett horisontellt snitt i kycklingen med en vass kniv utan att skära rakt igenom på en separat skärbräda. Fyll den med vitlökssmör och vik så att smöret inte trillar ut.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Panera kyckling
3

Ta fram två djupa tallrikar. 

Vispa upp ägg [1 st | 2 st] i den ena.

Blanda panko, resterande persilja, en nypa salt och peppar i den andra.

Vänd försiktigt kyckling i ägg, sen i panko utan att fyllningen trillar ut. Ställ åt sidan på en tallrik.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en generös skvätt olja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling när oljan är varm. Stek tills gyllene i 2-3 min på varje sida.

Lägg över den på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen tills genomstekt, 6-10 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Skölj spenat och blanda den med färdigrostade rotfrukter och lök på plåten. Rör om tills spenaten har mjuknat.

Servera
6

Fördela rostade rotfrukter och Kyckling Kiev mellan era tallrikar.

Skeda över eventuellt vitlökssmör från plåten och en klick aioli. 

Servera med citronklyftor vid sidan av för att pressa över kycklingen.