HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGyllenstekt Gnocchi
topBanner
Gyllenstekt gnocchi

Gyllenstekt gnocchi

med kryddig tomatsås och krispig pangrattato

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Potatis eller pasta? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen ha gnocchi, som räknas som pasta, men som faktisk innehåller potatis! Här bjuder vi på ett spännande recept med gnocchi som steks istället för att kokas! När gnocchin är stekt blandar vi ner den i en ljuvlig sås med körsbärstomater, zucchini, basilika, creme fraiche och spenat. Vi toppar såsen med krispig vitlökspangrattato. En fantastisk kombination som hela familjen kommer att sluka.

Taggar:Under 650 kcalVegetariskKlimatsmart
Allergener:MjölkSelleriGlutenVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 g

Chili flakes

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

2 st

Vitlöksklyfta

15 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

350 g

Gnocchi

(InnehållerGluten, VeteKan innehållaSoja, Senap)

250 g

Körsbärstomater

½ st

Zucchini

½ st

Rödlök

1 portionspåse

Basilika

½ paket

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2669 kJ
Fett29.97 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater72.88 g
varav socker8.6 g
Protein17.1 g
Salt4.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka eller pressa vitlök. 

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek hälften av vitlöken i 1 min, tills gyllene.

Tillsätt panko [1/2 påse, 2P] och stek under omrörning tills gyllene och krispig, 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar, och lägg över till en tallrik. Torka försiktigt ur stekpannan.

2

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Tillsätt gnocchi i ett lager och stek under omrörning i 6-8 min, tills gyllene. Krydda med salt och peppar, och lägg över till en tallrik.

TIPS: 1) Tillsätt mer olivolja om gnocchi fastnar i pannan. 2) Gnocchi behöver inte kokas innan den steks.

3

Halvera körsbärstomater.

Ansa zucchini [1/2 st, 2P], skär i kvartar på längden, och hacka sedan på bredden.

Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.

Grovhacka basilikablad.

Skölj spenat.

4

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.

Stek rödlök och zucchini i 3-4 min, eller tills zucchinin börjar få färg.

Tillsätt körsbärstomater, Medelhavets Pärla och resterande vitlök, och stek i 3-4 min.

5

Sänk till medelvärme.

Tillsätt basilika, crème fraiche [1/2 paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och en nypa chili flakes till stekpannan. Sjud under omrörning i 1-2 min.

Tillsätt spenat, och blanda tills täckt med sås. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

6

Lägg upp grönsaker i skålar - se till att få med all sås.

Toppa med gnocchi, hyvlad hårdost och pangrattato.

Smaksätt med chili flakes.