I kväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, ljuvliga regnbågspommes som har fått extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit, en fräsch sallad med päron och rucola, och krämig vitlöksdressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller: Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
300 g
Potatis
10 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rödbeta
40 g
Rucola
1 st
Palsternacka
1 st
Morot
1 st
Äpple
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis, rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes.
Placera rotfrukter och vitlök (oskalad) på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Mamas Favorit och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.
Skölj rucola.
Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen, och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen.
Pressa försiktigt ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid.
Tillsätt kyckling och en nypa salt.
Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda äpple, rucola, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Blanda gräddfil, rostad vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.
Toppa sallad med solroskärnor och servera med vitlöksdressing.