Gyllenstekt BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt BBQ-kyckling

Gyllenstekt BBQ-kyckling

med regnbågspommes och vitlöksdressing

I kväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt kyckling, ljuvliga regnbågspommes som har fått extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas Favorit, en fräsch sallad med päron och rucola, och krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller: Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Potatis

10 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödbeta

40 g

Rucola

1 st

Palsternacka

1 st

Morot

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2338 kJ
Energi (kcal)559 kcal
Fett18.3 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater61.8 g
varav socker22 g
Protein38.3 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis, rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes.

Placera rotfrukter och vitlök (oskalad) på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Mamas Favorit och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Skölj rucola.

Ta ut vitlök
3

Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen, och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen.

Pressa försiktigt ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid.

Tillsätt kyckling och en nypa salt.

Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda äpple, rucola, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Blanda gräddfil, rostad vitlök och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med solroskärnor och servera med vitlöksdressing.