Gyllenstekt BBQ-kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gyllenstekt BBQ-kyckling

Gyllenstekt BBQ-kyckling

med regnbågspommes och vitlöksdressing

I kväll frestar vi med färgglad mat för hela familjen. Vi rostar potatis, morot, rödbeta och palsternacka till regnbågspommes som får extra smak av vår härliga kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Till det serverar vi stekt BBQ-marinerad kyckling, en fräsch sallad med päron och rucola och krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Lågkalori
Allergener:
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

40 g

Rucola

1 st

Äpple

10 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Palsternacka

1 st

Morot

1 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2327 kJ
Energi (kcal)556 kcal
Fett18.3 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater61.3 g
varav socker23.6 g
Protein38.2 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis, rödbeta, palsternacka och morot (oskalade) i 1 cm tunna pommes.

Placera rotfrukter och vitlök (oskalad) på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka. 

GRILLTIPS: Om du planerar att grilla, förvärm din grill tills den är väldigt het.

Förbered råvaror
2

Under tiden, tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Skölj rucola.

Ta ut vitlök
3

Ta ut vitlök efter 10 min i ugnen, och ställ sedan tillbaka plåten i ugnen. 

Pressa försiktigt ut vitlök ur skalet och mosa med en gaffel.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av pommes tillagningstid.

Tillsätt kyckling och en nypa salt.

Stek i 3 min på varje sida, tills brynt och genomstekt.

GRILLTIPS: Placera kyckling på grillen. Stek i 2-3 min per sida.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Blanda äpple, rucola, olivolja [1/2 msk | 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

Blanda gräddfil, rostad vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp kyckling, pommes och sallad på tallrikar.

Toppa sallad med solroskärnor [1/2 påse, 2P] och servera med vitlöksdressing.