topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grön pestorisotto

Grön pestorisotto

med rostade tomater och grekisk salladsost

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

En riktigt krämig risotto är en svårslagen middag. I kväll smaksätter vi denna italienska klassiker med en härlig örtpesto på persilja, gräslök och basilika, som ger risotton en vacker grön färg. Vi toppar risotton med färsk rucola, rostade tomater och smulad grekisk salladsost, och sedan är denna gröna och goda rätt redo att serveras.

Taggar:
Glutenfri
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Bladpersilja

1 portionspåse

Gräslök

1 portionspåse

Basilika

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Risottoris

40 g

Rucola

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Citron

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

1 st

Purjolök

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

6 dl

Vatten (steg 3)

2 msk

Olivolja (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2934 kJ
Energi (kcal)701 kcal
Fett37.2 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater69.1 g
varav socker8.4 g
Protein20.3 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek risottoris
2

Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök och Vitlöksflörter i 3–4 min, tills mjuk.

Tillsätt risottoris och vitlök. Stek i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt och väldoftande.

Laga risotto
3

Rör i vatten [6 dl | 12 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och grönsaksbuljong och koka upp.

Sänk till medelvärme, och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Rosta tomater
4

Under tiden, skär tomat i klyftor.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt, peppar och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Rosta i ugnen i 15–20 min, tills mjuka.

Gör pesto
5

Under tiden, skölj rucola.

Finhacka persilja, gräslök och basilika.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Blanda örter, riven ost, en generös skvätt citronsaft, olivolja [2 msk | 4 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål.

Ta av färdig risotto från värme och tillsätt örtpesto. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

 

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar.

Toppa med rucola och rostade tomater.

Smula över grekisk salladsost.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.