HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekiska Koftasbiffar
topBanner
Grekiska koftasbiffar

Grekiska koftasbiffar

med appelsintabbouleh och sval gräddfil

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

20 g

Tranbär

(Kan innehållasesam, nötter, jordnötter)

100 g

Couscous

(Innehållergluten)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Nötfärs

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

½ st

Apelsin

1 portionspåse

Mynta

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)645 kcal
Energi (kJ)2700 kJ
Fett21.31 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater68.07 g
varav socker27.6 g
Protein39.75 g
Salt3.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller kastrull. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en bunke. Häll över det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl] och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

2

Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg* [1 st | 2 st], panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vitlök i en bunke. Krydda med peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 2-3 min. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Finhacka tomat, gurka och mynta. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita fruktköttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Rör i mynta, tomat, gurka och apelsin tillsammans med couscousen.

5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och pepper* till en dressing.

6

Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar. Placera med koftasbiffar ovanpå och servera med gräddfil.