Grekiska koftasbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekiska koftasbiffar

Grekiska koftasbiffar

med appelsintabbouleh och sval gräddfil

Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Kycklingbuljong

4 g

Panamat

250 g

Nötfärs

1 st

Vitlöksklyfta

30 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Tomat

1 st

Gurka

½ st

Apelsin

1 portionspåse

Mynta

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 st

Ägg (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)645 kcal
Energi (kJ)2700 kJ
Fett21.3 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater68.1 g
varav socker27.6 g
Protein39.7 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare eller kastrull. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en bunke. Häll över det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl] och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Blanda köttfärs
2

Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg* [1 st | 2 st], panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vitlök i en bunke. Krydda med peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.

Stek koftasbiffar
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 2-3 min. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Förbered tabbouleh
4

Finhacka tomat, gurka och mynta. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita fruktköttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Rör i mynta, tomat, gurka och apelsin tillsammans med couscousen.

Blanda dressing
5

Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och pepper* till en dressing.

Servera
6

Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar. Placera med koftasbiffar ovanpå och servera med gräddfil.