Gör en kulinarisk vandring längs de centralamerikanska bergsryggarna och se couscousen sprida ut sig på tallriken som snöflingor på Volcán Tajumulco när den reflekteras mot de krispiga koftasbiffarna. Servera med en uppfriskande citrondressing som fräschar upp måltiden likt svalkande bergsluft.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Tranbär
(Kan innehållaSesam, Nötter, Jordnötter)100 g
Couscous
(InnehållerGluten, Vete)4 g
Kycklingbuljong
4 g
Panamat
250 g
Nötfärs
1 st
Vitlöksklyfta
30 g
Panko ströbröd
(InnehållerGluten, Vete)2 st
Tomat
1 st
Gurka
½ st
Apelsin
1 portionspåse
Mynta
½ paket
Gräddfil
(InnehållerMjölk)2.5 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Koka upp vatten* i en vattenkokare eller kastrull. Blanda tranbär, couscous och kycklingbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en bunke. Häll över det kokande vattnet* [21/2 dl | 5 dl] och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Pressa vitlök. Blanda nötfärs, Panamat, mynta, ägg* [1 st | 2 st], panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och vitlök i en bunke. Krydda med peppar*. Rulla färsen till 3 avlånga koftasbiffar per person.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffar, vänd dem regelbundet, tills de har fått en jämn stekyta, 2-3 min. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiga när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finhacka tomat, gurka och mynta. Skär av ändarna på apelsinen och skala den med en vass kniv. Halvera på längden, ta bort det vita fruktköttet på insidan och eventuella kärnor. Skär apelsinen [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Rör i mynta, tomat, gurka och apelsin tillsammans med couscousen.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], en nypa salt* och pepper* till en dressing.
Fördela apelsintabbouleh mellan era tallrikar. Placera med koftasbiffar ovanpå och servera med gräddfil.