
Ikväll blir det äkta grekisk snabbmat - perfekt när middagen behöver stå på bordet fortast möjligt. Vi steker strimlad kyckling med vår egen souvlakikryddmix och svänger ihop en hemgjord tzatziki och en fräsch tomatsallad. Sen serverar vi hela härligheten på varma pitabröd. Kali orexi!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
200 g
Romansallad
½ st
Lök
1 st
Tomat
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Gurka
4 g
Souvlaki-kryddmix
(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Citrusfrukt
½ tsk
Salt till tzatziki
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Smör till bröd
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad

Värm ugnen till 200 ºC/180 °C (varmluft).
Skär lök i tunna skivor.
Skär tomat i tunna klyftor.
Halvera citrusfrukt.
Ansa sallad och skär den i tunna strimlor.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och souvlakikrydda. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Under tiden, fukta pitabröd med kallt vatten och pensla dem med smör.
Lägg dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda sallad, tomat, lök, olivolja, en generös skvätt citrussaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Lägg upp pitabröd på tallrikar och toppa med sallad och kyckling.
Klicka över tzatziki.
Servera med resterande sallad.