Skip to main content
Grekisk kyckling i pitabröd

Grekisk kyckling i pitabröd

med tzatziki och sallad

Ikväll blir det äkta grekisk snabbmat - perfekt när middagen behöver stå på bordet fortast möjligt. Vi steker strimlad kyckling med vår egen souvlakikryddmix och svänger ihop en hemgjord tzatziki och en fräsch tomatsallad. Sen serverar vi hela härligheten på varma pitabröd. Kali orexi!

Taggar:
Enkel att förbereda
Snabb
Proteinrik
Under 650 kcal
Mer grönt
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

200 g

Romansallad

½ st

Lök

1 st

Tomat

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Gurka

4 g

Souvlaki-kryddmix

(Kan innehålla spår av: Ägg, Fisk, Senap, Sesam, Soja, Selleri, Kräftdjur, Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Citrusfrukt

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till tzatziki

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Smör till bröd

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)2420 kJ
Energi (kcal)578 kcal
Fett20.9 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater50.3 g
varav socker9.8 g
Kostfiber7 g
Protein45.1 g
Salt5.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium378.9 mg
Calcium29.7 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 200 ºC/180 °C (varmluft).

Skär lök i tunna skivor. 

Skär tomat i tunna klyftor.

Halvera citrusfrukt.

Ansa sallad och skär den i tunna strimlor.

Gör tzatziki
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv gurka grovt. Lägg den i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt och souvlakikrydda. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Värm pitabröd
4

Under tiden, fukta pitabröd med kallt vatten och pensla dem med smör. 

Lägg dem direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Blanda sallad
5

Blanda sallad, tomat, lök, olivolja, en generös skvätt citrussaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp pitabröd på tallrikar och toppa med sallad och kyckling. 

Klicka över tzatziki. 

Servera med resterande sallad.