topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk kyckling

Grekisk kyckling

med citronrostad potatis och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:
Under 650 kcal
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Vitlöksklyfta

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Rödlök

1

Bladpersilja

2

Tomat

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Citron

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)513 kcal
Energi (kJ)2146 kJ
Fett11.72 g
varav mättat4 g
Kolhydrater56.97 g
varav socker13.8 g
Protein40.7 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered citron & potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor. Riv gurka fint och strö över en nypa salt.

Rosta klyftpotatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, citronjuice [1 msk | 2 msk], salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Blanda tzatziki
3

Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint. Pressa ur vätska från gurkan. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Skär rödlök i klyftor. Spara 1-2 klyftor till steg 5.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Placera kyckling och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Finhacka sparade lökklyftor. Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis, kyckling, tomatsallad och en rejäl klick tzatziki på era tallrikar. Garnera med persilja.