HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGrekisk Kyckling
topBanner
Grekisk kyckling

Grekisk kyckling

med citronrostad potatis och tzatziki

Populär

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:Under 650 kcalBarnvänlig
Allergener:mjölksulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Ekologisk citron

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Bladpersilja

2 st

Tomat

1 st

Gurka

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)513 kcal
Energi (kJ)2146 kJ
Fett11.72 g
varav mättat4 g
Kolhydrater56.97 g
varav socker13.8 g
Protein40.7 g
Salt3.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor. Riv gurka fint och strö över en nypa salt.

2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, citronjuice [1 msk | 2 msk], salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

3

Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint. Pressa ur vätska från gurkan. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppari en skål. Skär rödlök i klyftor. Spara 1-2 klyftor till steg 5.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Placera kyckling och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Finhacka sparade lökklyftor. Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppari en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

6

Lägg upp klyftpotatis, kyckling, tomatsallad och en rejäl klick tzatziki på era tallrikar. Garnera med persilja.