
Det är med glädje vi presenterar detta dunderläckra recept att förgylla familjemiddagen med - ett busenkelt recept som är en spännande mix av tacos och traditionell grekisk gyros. Oregano och citronzest sätter klassisk grekisk smak på syndigt goda kycklingstrimlor. Duka bordet och bre era varma tortillas med smarrig morotstzatziki. Fyll dem med kyckling och frisk sallad, gurka och tomat och njut av varenda tugga.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Tomat
Gurka
300
Strimlad kycklinglårfilé
150
Gräddfil
1
Morot
75
Salladsmix
Oregano
1
Gurka, piccolo
8
Minitortillas
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Torkad oregano
1
Vitlöksklyfta
1
Citron

Riv oskalad morot. Pressa eller finhacka vitlök. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär gurka i stavar. Skiva tomat tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Blanda gräddfil, morotsriv, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Blanda kycklingstrimlorna med en skvätt olivolja*, oregano, citronzest, en nypa salt* och peppar* i en bunke.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min tills genomstekta. Ta av från värmen och pressa över citronjuice. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas i micron i 10 s, en smörgåsgrill, i ren stekpanna, eller i ugnen tills de är uppvärmda.

Bre era tortillas med morotstzatziki. Fyll med sallad, gurka, tomater och kycklingstrimlor, och hugg in.

