Grekisk-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk-inspirerad kyckling

Grekisk-inspirerad kyckling

med potatis, tomatsallad och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Citron

1

Rödlök

1

Bladpersilja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)493 kcal
Energi (kJ)2064 kJ
Fett11.22 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater55.53 g
varav socker11.3 g
Protein40.46 g
Salt2.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered citron & potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor.Riv gurka fint och strö över en nypa salt*.

Rosta klyftpotatis
2

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och citronjuice [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt* och peppar*, och blanda runt. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills klyftorna är gyllene.

Blanda tzatziki
3

Riv vitlök [1/2 st, 2P] fint. Pressa ur vätskan från gurkan. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär rödlök i klyftor, lägg 1-2 stycken åt sidan (till steg 5).

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i ca 2 min per sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera sedan kyckling och rödlök på en ny plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Finhacka de sparade rödlöksklyftorna. Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela klyftpotatis och kyckling mellan era tallrikar tillsammans med tomatsallad och en rejäl klick tzatziki. Garnera med persilja.