Grekisk-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk-inspirerad kyckling

Grekisk-inspirerad kyckling

med potatis, tomatsallad och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

1

Gurka

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

15

Balsamvinäger

500

Potatis

½

Vitlöksklyfta

1

Ekologisk citron

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Rödlök

1

Bladpersilja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)513 kcal
Energi (kJ)2148 kJ
Fett11.72 g
varav mättat4 g
Kolhydrater56.89 g
varav socker12.7 g
Protein40.67 g
Salt2.2 g

Instruktioner

Förbered citron & potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor. Skär rödlök i klyftor - lägg 1-2 stycken åt sidan (till steg 5). Tips: Lämna roten av rödlöken när den delas i klyftor så att de håller ihop om när du tillagar dem på grillen.

Rosta klyftpotatis
2

Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och citronjuice [1 msk | 2 msk]. Krydda med salt* och peppar* och blanda runt. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills klyftorna är gyllene.

Tillaga kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt* och peppar*. Bryn i 2 min per sida. För över till en plåt med bakplåtspapper. Fördela rödlök på samma plåt, och baka i ugnen i 10-12 min. På GRILLEN: Grilla kyckling i 5-7 min per sida på medelhög värme. Låt vila i 5 min innan servering. Grilla rödlök i 8-10 min, eller tills mjuk.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda tzatziki
4

Finriv vitlök [1/2 st, 2P]. Riv gurka fint och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda gurka, yoghurt, vitlök (1/2 st, 2P), en nypa salt* och peppar* i en skål. 

Blanda sallad
5

Finhacka de sparade rödlöksklyftorna. Grovhacka persilja och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela klyftpotatis och kyckling mellan era tallrikar tillsammans med tomatsallad och en rejäl klick tzatziki