Grekisk-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk-inspirerad kyckling

Grekisk-inspirerad kyckling

med potatis, tomatsallad och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Taggar:
Under 650 kcal

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

2

Tomat

75

Gräddfil

Gurka

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Gurka, piccolo

300

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1

Bladpersilja

1

Citron

1

Rödlök

1

Vitlöksklyfta

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)202 kcal
Energi (kJ)843 kJ
Fett6.3 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater2.78 g
varav socker0.8 g
Protein31.54 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Förbered citron & potatis
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor. 

Rosta klyftpotatis
2

Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och en skvätt citronjuice. Krydda med salt* och peppar* och blanda runt. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills klyftorna är gyllene.

Blanda tzatziki
3

Finriv vitlök. Riv gurka fint och pressa ur vätskan i en sil. Blanda gurka, gräddfil [1/2 paket, 2 pers], vitlök, en nypa salt* och peppar* i en skål. Skär rödlök i klyftor, lägg 1-2 stycken åt sidan (till steg 5).

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Bryn kycklingen i ca 2 min per sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. Placera sedan kycklingen och rödlöksklyftorna på en ny plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Finhacka de sparade rödlöksklyftorna. Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Servera
6

Fördela klyftpotatis och kyckling mellan era tallrikar tillsammans med tomatsallad och en rejäl klick tzatziki. Garnera med persilja, och middagen är serverad.