HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Grekisk recept
Grekisk-inspirerad kyckling

Grekisk-inspirerad kyckling

med potatis, tomatsallad och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Allergener:sulfitermjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 st

Citron

500 g

Potatis

2 st

Tomat

1 st

Rödlök

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2084 kJ
Energi (kcal)498 kcal
Fett11 g
varav mättat4 g
Kolhydrater57 g
varav socker13 g
Kostfiber7 g
Protein39 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor.

Dela citron i klyftor.

2

Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över en skvätt olivolja* och citronjuice.

Krydda med en nypa salt och peppar och blanda runt. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är gyllene.

3

Finriv vitlök.

Riv gurka fint och pressa ur vätskan i en sil.

Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och vitlök i en skål och krydda med en nypa salt och peppar.

Skär rödlök i klyftor, lägg 1-2 klyftor åt sidan.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt kyckling, krydda med en nypa salt och peppar* och bryn ca 2 min på varje sida.

Placera sedan kycklingen och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Finhacka de sparade rödlöksklyftorna.

Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat.

Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger och en skvätt olivolja i en skål och krydda med en nypa salt och peppar*.

6

Fördela klyftpotatis och grekisk-inspirerad kyckling mellan era tallrikar tillsammans med tomatsallad och en rejäl klick tzatziki.

Garnera med persilja, och middagen är serverad.

Smaklig måltid!