Grekisk-inspirerad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk-inspirerad kyckling

Grekisk-inspirerad kyckling

med potatis, tomatsallad och tzatziki

Det grekiska köket är känt för många av sina goda rätter, men om du vill testa grekiskinspirerad husmanskost är denna rätt en av de första på listan! BBQ-marinerad kyckling med klyftpotatis och tzatziki är oslagbart god comfort food, och hemligheten ligger i att pressa citron över klyftpotatisen innan du skjutsar in dem i ugnen. Det ger dem en magiskt god smaksättning som lyfter hela rätten. Grekerna kan det där med mat!

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

500

Potatis

1

Citron

1

Vitlöksklyfta

Gurka

1

Gurka, piccolo

75

Gräddfil

1

Rödlök

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

2

Tomat

1

Bladpersilja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)7 kcal
Energi (kJ)27 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater1.13 g
varav socker0 g
Protein0.04 g
Salt0 g

Instruktioner

Förbered citron & potatis
1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis (oskalad) i 1 cm breda klyftor. Dela citron i klyftor. 

Rosta klyftpotatis
2

Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja* och citronjuice. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda runt. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills klyftorna är gyllene.

Blanda tzatziki
3

Finriv vitlök. Riv gurka fint och pressa ur vätskan i en sil. Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och vitlök i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*. Skär rödlök i klyftor, lägg 1-2 stycken åt sidan.

Tillaga kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt kycklingen, krydda med en nypa salt* och peppar* och bryn i ca 2 min på varje sida. Placera sedan kycklingen och rödlöken på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Finhacka de sparade rödlöksklyftorna. Grovhacka persilja (spara lite till garnering) och tomat. Blanda rödlök, persilja, tomat, balsamvinäger och en skvätt olivolja* i en skål och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela klyftpotatis och grekisk-inspirerad kyckling mellan era tallrikar tillsammans med tomatsallad och en rejäl klick tzatziki. Garnera med persilja, och middagen är serverad.