
Grekisk grillostsallad
med oreganorostad potatis och vitlöksyoghurt
Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig grillostsallad. Vi blandar en sallad bestående av oreganorostad potatis med citron, rödlök, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Vi toppar vår sallad med sprödstekt grillost, vitlöksyoghurt och färsk persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
400
Småpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Paprika
1
Gemsallad
1
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
125
Körsbärstomater
½
Rödlök
1
Grillost
(Innehåller Mjölk)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Torkad oregano
Ingår inte i din leverans
1
Socker (steg 2)
½
Olivolja (steg 2)
1
Vatten* (steg 2)
½
Salt (steg 1)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Halvera potatis (oskalad) på längden och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, oregano [1/2 påse, 2P], salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. Tillsätt 1 vitlöksklyfta (oskalad) när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. Låt färdig potatis svalna något.
Riv citronzest och halvera sen citron. Finhacka eller pressa resterande vitlök. Skär rödlök [1/2 stk, 2P] i tunna skivor. Blanda vatten* [1 msk | 2 msk], olivolja* [1/2 msk | 1 msk], hackade vitlök, citronjuice [1 msk | 2 msk], citronzest [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Rör ner rödlök.
Kärna ur och skär paprika i ½ cm strimlor. Halvera körsbärstomater. Grovhacka sallad. Finhacka persilja. Blanda grönsaker och persilja (spara lite till garnering) i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*.
Skär grillost i tunna skivor (3 st/pers). Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Stek grillost i 1-2 min per sida, eller tills gyllene.
Häll över citron-vitlöksdressing över färdig potatis på plåten och blanda väl. Blanda den avsvalnade potatisen med salladen. Pressa ur rostad vitlökklyfta från skalet, mosa med en gaffel, och blanda med yoghurt i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp potatissallad i skålar. Toppa med grillost och vitlöksyoghurt. Garnera med sparad persilja.