topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med gratinerad blandfärs och pärlcouscous

Så blev det äntligen Halloween, och tid till att laga både rolig och läskig mat. Ikväll bjuder vi på hemsökta halloween-paprikor till de modiga. Våra paprikor fyller vi gratinerad blandfärs och farligt heta cajunkryddor och chili. Vågar du smaka?

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 burk

Tomatpuré

2 st

Paprika

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

½ st

Lök

1 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Blandfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 g

Chiliflakes

75 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4227 kJ
Energi (kcal)1010 kcal
Fett52.9 g
varav mättat26 g
Kolhydrater85.6 g
varav socker23.9 g
Protein42.9 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Baka paprika
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). 

Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. 

Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Baka i ugnen i 10-15 min, eller tills mjuk. 

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills "al dente". Häll av och ställ åt sidan. 

Under tiden, riv morot.

Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3-4 min, eller tills färsen är brynt. 

Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chiliflakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min. Ta stekpannan av värme. 

Rör i matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Fyll paprikor
4

Ta ut plåten ur ugnen, och fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.

Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5-7 min.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt pärlcouscous
5

Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen precis innan servering.

Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.

Strö över lite chiliflakes (efter smak).