Så blev det äntligen Halloween, och tid till att laga både rolig och läskig mat. Ikväll bjuder vi på hemsökta halloween-paprikor till de modiga. Våra paprikor fyller vi gratinerad blandfärs och farligt heta cajunkryddor och chili. Vågar du smaka?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 burk
Tomatpuré
2 st
Paprika
170 g
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
½ st
Lök
1 st
Morot
1 portionspåse
Bladpersilja
250 g
Blandfärs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Vitlöksklyfta
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 g
Chiliflakes
½ paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 dl
Vatten (steg 1)
½ dl
Vatten (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull.
Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.
Baka i ugnen i 10-15 min, eller tills mjuk.
Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills "al dente". Häll av och ställ åt sidan.
Under tiden, riv morot.
Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3-4 min, eller tills färsen är brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min. Ta stekpannan av värme.
Rör i matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Ta ut plåten ur ugnen, och fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.
Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5-7 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen precis innan servering.
Krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.
Strö över lite chili flakes (efter smak).