topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med gratinerad blandfärs och pärlcouscous

Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, goudaost och crème fraiche smälter samman till ett.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomatpuré

2

Paprika

170

Pärlcouscous

(Innehåller Vete, Gluten)

½

Lök

1

Morot

1

Bladpersilja

250

Blandfärs

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

50

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1

Chiliflakes

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

½

Vatten (steg 3)

1

Olivolja (steg 3)

½

Salt (steg 3)

½

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)979 kcal
Energi (kJ)4096 kJ
Fett47.5 g
varav mättat21.4 g
Kolhydrater88 g
varav socker25.9 g
Protein43.3 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Baka paprika
1

Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft). 

Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull. 

Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Baka i ugnen i10-15 min, eller tills mjuk. 

Förbered grönsaker
2

Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.

Sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'. Häll av och ställ åt sidan. 

Riv morot.

Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök. 

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3-4 min, tills färsen är brynt. 

Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min. Ta stekpannan av värme. 

Rör i matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Fyll paprikor
4

Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.

Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5-7 min.

TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Smaksätt pärlcouscous
5

Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen precis innan servering.

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.

Strö över lite chili flakes (efter smak).