Saknar du en avslappnande brasa att vila ögonen på? Skjut fram din skönaste fåtölj, slå dig ner framför ugnen och se när paprikan sakta mjuknar framför dina ögon samtidigt som köttfärsen, grönsaker, goudaost och crème fraiche smälter samman till ett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomatpuré
2
Paprika
170
Pärlcouscous
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Lök
1
Morot
1
Bladpersilja
250
Blandfärs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
50
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1
Chiliflakes
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
½
Salt (steg 3)
½
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Koka upp saltat vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en kastrull.
Halvera paprika på längden och kärna ur. Placera halvorna, skärsida ner, i en ugnsform, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.
Baka i ugnen i10-15 min, eller tills mjuk.
Tillsätt pärlcouscous till kastrullen när vattnet kokar.
Sänk till medellåg värme och sjud i 12-15 min, eller tills 'al dente'. Häll av och ställ åt sidan.
Riv morot.
Finhacka persilja och lök [1/2 st, 2P].
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs blandfärs, lök, morot och vitlök i 3-4 min, tills färsen är brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, en nypa chili flakes och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud i 2-3 min. Ta stekpannan av värme.
Rör i matlagningsgrädde [1 msk | 2 msk] och krydda med salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Fyll paprikahalvorna med köttfärs och strö över med ost.
Gratinera i ugnen tills osten är gyllene, 5-7 min.
TIPS: Köttfärs som blir över kan du lägga i ugnsformen bredvid paprikorna.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Rör i persilja och resterande matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] med pärlcouscousen precis innan servering.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med en fylld paprika.
Strö över lite chili flakes (efter smak).