topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med cajunnötfärs, persilja och vildris

Enkelt och barnvänligt recept på fylld paprika med nötfärs, morot och schalottenlök, som får en härlig smak av att stekas tillsammans med vitlök och vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Paprikorna gratineras med ost, och serveras med vildris och persilja. Så är maten redo att avnjutas!

Allergener:
Mjölk
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Schalottenlök

1

Morot

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Bladpersilja

250

Nötfärs

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

1

Paprika

1

Tomatpuré

150

Basmati vildris

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

3

Vatten (steg 2)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)653 kcal
Energi (kJ)2730 kJ
Fett17.88 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater81.21 g
varav socker30.6 g
Protein39.87 g
Salt1.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Ugnsform
Kastrull

Instruktioner

Rosta paprika
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera och kärna ur paprika. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.

Koka vildris
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta kastrull av från värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Finhacka morot (oskalad). Finhacka persilja och schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek färs & grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs, morot och schalottenlök i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och hälften av persiljan. Sjud i tills uppvärmt, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.

Gratinera paprika
5

Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med färsblandningen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills osten är gyllene. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp ris med fylld paprika vid sidan av på tallrikar. Garnera med resterande persilja.