HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFyllda Paprikor
topBanner
Fyllda paprikor

Fyllda paprikor

med cajunnötfärs, persilja och vildris

Enkelt och barnvänligt recept på fylld paprika med nötfärs, morot och schalottenlök, som får en härlig smak av att stekas tillsammans med vitlök och vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Paprikorna gratineras med ost, och serveras med vildris och persilja. Så är maten redo att avnjutas!

Allergener:mjölkäggsulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Schalottenlök

1 st

Morot

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

250 g

Nötfärs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gul paprika

1 burk

Tomatpuré

150 g

Basmati vildris

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt* (steg 2)

3 dl

Vatten* (steg 2)

½ dl

Vatten* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2730.353 kJ
Energi (kcal)652.57 kcal
Fett17.884 g
varav mättat8.4 g
Kolhydrater81.2076 g
varav socker30.6 g
Protein39.867 g
Salt1.3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Ugnsform
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera och kärna ur paprika. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.

2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta kastrull av från värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Finhacka morot (oskalad). Finhacka persilja och schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs, morot och schalottenlök i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och hälften av persiljan. Sjud i tills uppvärmt, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.

5

Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med färsblandningen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills osten är gyllene. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

6

Lägg upp ris med fylld paprika vid sidan av på tallrikar. Garnera med resterande persilja.