
Fyllda paprikor
med cajunnötfärs, persilja och vildris
Enkelt och barnvänligt recept på fylld paprika med nötfärs, morot och schalottenlök, som får en härlig smak av att stekas tillsammans med vitlök och vår färdiga kryddblandning Ay Cajun-ba. Paprikorna gratineras med ost, och serveras med vildris och persilja. Så är maten redo att avnjutas!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Schalottenlök
1
Morot
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Bladpersilja
250
Nötfärs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
1
Paprika
1
Tomatpuré
150
Basmati vildris
1
Paprika
Ingår inte i din leverans
¼
Salt (steg 2)
3
Vatten (steg 2)
½
Vatten (steg 4)
Köksredskap
Instruktioner

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Halvera och kärna ur paprika. Placera halvorna i en ugnsform, ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt vildris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta kastrull av från värme och låt stå tills servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Finhacka morot (oskalad). Finhacka persilja och schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs, morot och schalottenlök i 3-4 min, eller tills brynt. Tillsätt Ay Cajun-ba, tomatpuré, vitlök, vatten* [1/2 dl | 1 dl] och hälften av persiljan. Sjud i tills uppvärmt, 2-3 min. Smaka av med salt* och peppar*.

Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med färsblandningen. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 5-7 min, eller tills osten är gyllene. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Lägg upp ris med fylld paprika vid sidan av på tallrikar. Garnera med resterande persilja.