
Fritters
med kålsallad och asiatisk dressing
Ta ut svängarna med en svensk klassiker i japansk tappning; tänk dig raggmunkar, fast med fräscha asiatiska smaker i form av t.ex. salladslök, kål och morötter. Till detta frisk lime och en smarrig asiatisk dressing med majonnäs som bas. En fräsch rätt som är lätt att laga och med en magnifik smakkomposition! Japan-inspirerade fritters kommer lätt bli en ny favoriträtt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Purjolök
1
Koriander
1
Morot
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
Gurka
150
Kålmix
4
Grönsaksbuljong
1
Gurka, piccolo
1
Röd chili
1
Salladslök
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
1
Lime
Ingår inte i din leverans
2
Ägg
1
Vatten
6.67
Vetemjöl
Instruktioner
Riv morot (oskalad). Skiva purjolök och salladslök tunt. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela limen i klyftor. Grovhacka gurka. Skiva chili tunt. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Vispa ihop ägg*, vetemjöl*, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredientlist) till en slät smet i en skål. Tillsätt morotsriv, purjolök, limezest samt hälften av salladslöken och hälften av kålmixen. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om väl.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lite av smeten och stek 5-6 min på varje sida, eller tills de är gyllenbruna och genomstekta - räkna med 3 fritters per person. Låt dem sedan rinna av på en tallrik med hushållspapper.
Blanda olivolja*, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en stor salladsskål. Tillsätt gurkbitarna, kålsalladen och resterande salladslök. Blanda väl.
Blanda den asiatiska dressingen med majonnäs i en skål. Grovhacka koriander.
Fördela fritters och kålsallad mellan era tallrikar. Garnera med koriander och chili. Toppa med asiatisk majodressing och servera med limeklyftor.