Skip to main content
Fransk kyckling i krämig dragonsås
Fransk kyckling i krämig dragonsås

Fransk kyckling i krämig dragonsås

med potatis lyonnaise och päronsallad

Redo att känna dig som en fransk mästerkock för en dag? I kväll lagar vi nämligen ugnsstekt kycklingfilé i en krämig dragonsås med crème fraiche och senap som serveras med potatis lyonnaise. Om du inte är bekant med detta tillbehör är det helt enkelt ugnsstekt potatis i skivor med karamelliserad lök, som har sitt ursprung i Lyon – Frankrikes okrönta mathuvudstad. Päronens friska sötma blir ett perfekt komplement till den krispiga salladen i dagens gröna tillbehör.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller: Mjölk)

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

½ st

Rosmarin

15 g

Senap

(Innehåller: Senap)

2 st

Lök

2 g

Citronpeppar

1 st

Päron

1 st

Dragon

60 g

Salladsmix

1 st

Schalottenlök

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ msk

Olja till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)3363 kJ
Energi (kcal)804 kcal
Fett40.8 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater66.5 g
varav socker17.7 g
Kostfiber8.2 g
Protein44.1 g
Salt4.8 g
Potassium1265.2 mg
Calcium17.6 mg
Iron0.2 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna skivor.

Grovhacka rosmarinsblad.

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, rosmarin och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Karamellisera lök
2

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelvärme. Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Ställ åt sidan.

Stek kyckling
3

Under tiden, hetta upp olivolja i en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och citronpeppar. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Laga sås
4

Grovhacka dragonblad.

Hetta upp stekpannan som användes till kycklingen (torka inte ur den) på medellåg värme. Tillsätt crème fraiche, vatten, senap, salt och dragon.

Sjud i 2–3 min, tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.

Blanda sallad
5

Skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda salladsmix, päron, schalottenlök, salt och olivolja i en stor skål.

Vänd potatis med karamelliserad lök precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kyckling, potatis och sallad på tallrikar.

Toppa kyckling med dragonsås.