Fläskkotlett i gräddsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkotlett i gräddsås

Fläskkotlett i gräddsås

med lök, champinjoner, potatis-och morotsmos

Servera familjen fläskkotlett, som först steks i strimlor, och sen blandas med en gräddsås med lök, vitlök, champinjoner, rosmarin, grädde och buljong. Ett spännande och vackert tillbehör är potatismos som får gyllene färg av morötter. Vi serverar kvällens härligheter med en grön gurksallad med persilja.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Bakpotatis

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Gurka

200

Champinjoner

1

Vitlöksklyfta

½

Rosmarin

4

Köttbuljong

250

Skivad fläskkotlett

1

Lök

2

Morot

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 1)

2

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)598 kcal
Energi (kJ)2502 kJ
Fett23.18 g
varav mättat12.7 g
Kolhydrater59.44 g
varav socker16.3 g
Protein37.42 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Koka potatis och morot i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och morot i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar*. Ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered grönsaker
2

Grovhacka svamp. Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist | 1 kvist].

Stek kött
3

Skär fläskkotlett i 1 cm strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda det med salt* och peppar*, och stek i 1-2 min tills brynt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. Tillsätt vitlök, lök och en skvätt olivolja* till stekpannan. Stek på hög värme i 1-2 min. Tillsätt svamp och rosmarin. Stek i 4-5 min, tills brynt.

Stek grönsaker
4

Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] och köttbuljong till stekpannan. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rör i kött och det värmas upp i 30 s. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock. 

Blanda gurksallad
5

Grovhacka gurka. Finhacka persilja. Blanda gurka och persilja i en skål och krydda med peppar*.

Servera
6

Lägg upp morot- och potatismos, fläskkött och gräddsås på tallrikar. Servera gurkasallad vid sidan av.