topBanner
Fläskkotlett i gräddsås

Fläskkotlett i gräddsås

med lök, champinjoner, potatis-och morotsmos

Servera familjen fläskkotlett, som först steks i strimlor, och sen blandas med en gräddsås med lök, vitlök, champinjoner, rosmarin, grädde och buljong. Ett spännande och vackert tillbehör är potatismos som får gyllene färg av morötter. Vi serverar kvällens härligheter med en grön gurksallad med persilja.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Bakpotatis

100 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Gurka

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Rosmarin

4 g

Köttbuljong

250 g

Fläskkotlett, skivad

1 st

Lök

2 st

Morot

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 1)

(Innehållermjölk)

2 msk

Mjölk* (steg 1)

(Innehållermjölk)

½ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2475 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett23 g
varav mättat13 g
Kolhydrater59 g
varav socker16 g
Protein37 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tärna morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Koka potatis och morot i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis och morot i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [1 msk | 2 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och en generös nypa peppar*. Ställ åt sidan under lock för att hålla på värmen.

2

Grovhacka svamp. Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Plocka och finhacka rosmarinblad [1/2 kvist | 1 kvist].

3

Skär fläskkotlett i 1 cm strimlor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Tillsätt kött, krydda det med salt* och peppar*, och stek i 1-2 min tills brynt. Lägg över på en tallrik och ställ åt sidan. Tillsätt vitlök, lök och en skvätt olivolja* till stekpannan. Stek på hög värme i 1-2 min. Tillsätt svamp och rosmarin. Stek i 4-5 min, tills brynt.

4

Sänk till medelvärme. Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] och köttbuljong till stekpannan. Sjud i 2-3 min, tills såsen har tjocknat. Krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Rör i kött och det värmas upp i 30 s.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen är för tjock.

5

Grovhacka gurka. Finhacka persilja. Blanda gurka och persilja i en skål och krydda med peppar*.

6

Lägg upp morot- och potatismos, fläskkött och gräddsås på tallrikar. Servera gurkasallad vid sidan av.