Kvällens japanskinspirerade rätt går inte bara snabbt och lätt att laga, utan är dessutom fullpackad med massor av smak! Vi steker fläskkotlett som sen får sällskap av vitlöksfräst morot, lök och haricots verts i en teriyakisås med en skvätt limesaft. Fluffigt jasminris med ingefärssmak blir ett perfekt tillbehör, och vips har vi en middag som hela familjen kommer att gilla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Rödlök
2 st
Morot
75 g
Haricots verts
2 st
Vitlöksklyfta
½ st
Lime
75 g
Teriyakisås
(Innehåller Gluten, Vete, Soja)
10 g
Ingefärspasta
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
Hetta upp smör [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär rödlök i 1 cm breda klyftor.
Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.
Ansa haricot verts [1/2 paket, 2P] och skär i 2 cm stora bitar.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär kött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda. Krydda med salt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.
Sänk till medelhög värme och tillsätt mer olivolja vid behov.
Fräs haricots verts, morot och lök tills mjuka, 3–4 min.
Tillsätt vitlök och stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Sänk till medellåg värme och tillsätt teriyakisås och vatten [1/2 dl I 1 dl] till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills tjocknat.
Rör ner limesaft [1 msk | 2 msk] och kött i sås. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ingefärsris i djupa tallrikar och toppa med kött och grönsaker i teriyakisås.
Servera med resterande limeklyftor.