I kvällens goda recept på ugnsstekt fläskkotlett med rostad sötpotatis är det BBQ-kryddor som har huvudrollen. Du hittar dem både i smaksättningen av köttet och i den krämiga såsen. Vi serverar kött och potatis med en krispig grönsallad och en krämig vitlöksdipp.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Skivad fläskkotlett
450 g
Sötpotatis
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja)
60 g
Salladsmix
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
1 st
Citron
¼ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till sallad
1 msk
Smör till sås
2 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Torka av kött med hushållspapper.
Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt, BBQ-kryddmix och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 14–18 min, eller tills brynt och genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj salladsmix.
Halvera citron.
Hetta upp BBQ-sås, worcestershiresås, smör och vatten i en liten kastrull på medelvärme. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.
Blanda olivolja, salladsmix, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Blanda gräddfil och vitlök i en liten skål.
Lägg upp sötpotatisklyftor, sallad och kött på tallrikar.
Skeda BBQ-sås över kött.
Servera med vitlöksdipp.