Skip to main content
BBQ-stekt fläskkotlett och sötpotatis
BBQ-stekt fläskkotlett och sötpotatis

BBQ-stekt fläskkotlett och sötpotatis

med vitlöksdipp och grönsallad

I kvällens goda recept på ugnsstekt fläskkotlett med rostad sötpotatis är det BBQ-kryddor som har huvudrollen. Du hittar dem både i smaksättningen av köttet och i den krämiga såsen. Vi serverar kött och potatis med en krispig grönsallad och en krämig vitlöksdipp.

Taggar:
10 min prep
Under 650 kcal
Comfort Food
Allergener:
Egg
Soja
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

450 g

Sötpotatis

5 g

BBQ-kryddmix

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Worcestershiresås

60 g

Salladsmix

75 ml

Gräddfil

60 g

BBQ-sås

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

1 msk

Smör till sås

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2475 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett26.4 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater53.3 g
varav socker12.5 g
Kostfiber5.7 g
Protein32.5 g
Salt3.5 g
Calcium4 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek kött
2

Torka av kött med hushållspapper.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt, BBQ-kryddmix och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 14–18 min, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga BBQ-sås
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Hetta upp BBQ-sås, worcestershiresås, smör och vatten i en liten kastrull på medelvärme. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Blanda sallad
4

Blanda olivolja, salladsmix, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda vitlöksdipp
5

Blanda gräddfil och vitlök i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sötpotatisklyftor, sallad och kött på tallrikar.

Skeda BBQ-sås över kött.

Servera med vitlöksdipp.