BBQ-stekt fläskkotlett och sötpotatis
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-stekt fläskkotlett och sötpotatis

BBQ-stekt fläskkotlett och sötpotatis

med vitlöksdipp och grönsallad

I kvällens goda recept på ugnsstekt fläskkotlett med rostad sötpotatis är det BBQ-kryddor som har huvudrollen. Du hittar dem både i smaksättningen av köttet och i den krämiga såsen. Vi serverar kött och potatis med en krispig grönsallad och en krämig vitlöksdipp.

Taggar:
10 min prep
Allergener:
Ägg
Soja
Mjölk
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Skivad fläskkotlett

450 g

Sötpotatis

5 g

BBQ-kryddmix

(Innehåller: Ägg Kan innehålla spår av: Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller: Soja)

60 g

Salladsmix

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

1 st

Citron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till sallad

1 msk

Smör till sås

2 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2475 kJ
Energi (kcal)592 kcal
Fett26.4 g
varav mättat11.4 g
Kolhydrater53.3 g
varav socker12.5 g
Protein32.5 g
Salt3.5 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuk.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Ugnsstek kött
2

Torka av kött med hushållspapper.

Placera kött på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt, BBQ-kryddmix och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 14–18 min, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga BBQ-sås
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj salladsmix.

Halvera citron.

Hetta upp BBQ-sås, worcestershiresås, smör och vatten i en liten kastrull på medelvärme. Sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Blanda sallad
4

Blanda olivolja, salladsmix, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda vitlöksdipp
5

Blanda gräddfil och vitlök i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp sötpotatisklyftor, sallad och kött på tallrikar.

Skeda BBQ-sås över kött.

Servera med vitlöksdipp.