Kvällens vegatariska middag med japanska influenser bjuder på massor av härliga smakkombinationer i en snabb och lättlagad rätt. Vi serverar fluffigt basmatiris med stekta grönsaker i krämig katsucurry och gyllenstekt tofu som panerats med panko och sesamfrön.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Basmatiris
4 g
Buljong
(Innehåller: Selleri)
180 g
Tofu
(Innehåller: Soja)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Lök
1 st
Morot
1 st
Paprika
8 g
Curry-On
180 ml
Kokosmjölk
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
10 g
Ingefärspasta
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till grönsaker
1 msk
Ketchup till sås
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Tärna paprika och rödlök i 2 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök, paprika och morot i 2–3 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt hälften av Curry-On och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås, ingefärspasta, ketchup, vatten och en nypa salt och peppar.
Sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Ta av från värme.
Halvera tofu på längden.
Blanda buljong, vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, resterande Curry-On och sesamfrön i en tredje djup tallrik.
Vänd tofu först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Lägg över på en tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek tofu i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. Håll varm.
Skär salladslök och tofu i tunna skivor.
Lägg upp ris och currysås i skålar.
Toppa med tofu och salladslök.