Skip to main content
Katsucurry och krispig sesampanerad tofu

Katsucurry och krispig sesampanerad tofu

med basmatiris och grönsaker

Kvällens vegatariska middag med japanska influenser bjuder på massor av härliga smakkombinationer i en snabb och lättlagad rätt. Vi serverar fluffigt basmatiris med stekta grönsaker i krämig katsucurry och gyllenstekt tofu som panerats med panko och sesamfrön.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Grönsaksbuljong

180 g

Tofu

25 g

Pankoströbröd

10 g

Sesamfrön

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Paprika

8 g

Curry-On

180 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

10 g

Ingefärspasta

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till grönsaker

1 msk

Ketchup till sås

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3852 kJ
Energi (kcal)921 kcal
Fett44.7 g
varav mättat18.3 g
Kolhydrater100.1 g
varav socker14.5 g
Kostfiber7.2 g
Protein31.8 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.6 g
Potassium57.6 mg
Calcium207.3 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Tärna paprika och rödlök i 2 cm stora bitar.

3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, paprika och morot i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt hälften av Curry-On och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, ingefärspasta, ketchup, vatten och en nypa salt och peppar.

Sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Ta av från värme.

4

Halvera tofu på längden.

Blanda grönsaksbuljong, vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, resterande Curry-On och sesamfrön i en tredje djup tallrik.

Vänd tofu först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Lägg över på en tallrik.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek tofu i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. Håll varm.

Skär salladslök och tofu i tunna skivor.

6

Lägg upp ris och currysås i skålar.

Toppa med tofu och salladslök.