Skip to main content
Katsucurry och krispig sesampanerad tofu
Katsucurry och krispig sesampanerad tofu

Katsucurry och krispig sesampanerad tofu

med basmatiris och grönsaker

Kvällens vegatariska middag med japanska influenser bjuder på massor av härliga smakkombinationer i en snabb och lättlagad rätt. Vi serverar fluffigt basmatiris med stekta grönsaker i krämig katsucurry och gyllenstekt tofu som panerats med panko och sesamfrön.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Selleri
Soja
Gluten
Vete
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

180 g

Tofu

(Innehåller: Soja)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Paprika

8 g

Curry-On

180 ml

Kokosmjölk

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

10 g

Ingefärspasta

1 st

Salladslök

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till grönsaker

1 msk

Ketchup till sås

1 dl

Vatten till sås

1 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)3359 kJ
Energi (kcal)803 kcal
Fett37.8 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater97.5 g
varav socker13.9 g
Protein20.5 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna skivor.

Tärna paprika och rödlök i 2 cm stora bitar.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, paprika och morot i 2–3 min, eller tills de mjuknar.

Tillsätt hälften av Curry-On och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, sojasås, ingefärspasta, ketchup, vatten och en nypa salt och peppar.

Sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Ta av från värme.

Panera tofu
4

Halvera tofu på längden.

Blanda buljong, vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko, resterande Curry-On och sesamfrön i en tredje djup tallrik.

Vänd tofu först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Lägg över på en tallrik.

Stek tofu
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek tofu i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. Håll varm.

Skär salladslök och tofu i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp ris och currysås i skålar.

Toppa med tofu och salladslök.