
Kvällens vegatariska middag med japanska influenser bjuder på massor av härliga smakkombinationer i en snabb och lättlagad rätt. Vi serverar fluffigt basmatiris med stekta grönsaker i krämig katsucurry och gyllenstekt tofu som panerats med panko och sesamfrön.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Basmatiris
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
180 g
Tofu
(Innehåller: Soja)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
1 st
Paprika
8 g
Curry-On
180 ml
Kokosmjölk
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)
10 g
Ingefärspasta
1 st
Salladslök
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till grönsaker
1 msk
Ketchup till sås
1 dl
Vatten till sås
1 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Tärna paprika och rödlök i 2 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök, paprika och morot i 2–3 min, eller tills de mjuknar.
Tillsätt hälften av Curry-On och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt kokosmjölk, sojasås, ingefärspasta, ketchup, vatten och en nypa salt och peppar.
Sjud i 2–3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Ta av från värme.

Halvera tofu på längden.
Blanda grönsaksbuljong, vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, resterande Curry-On och sesamfrön i en tredje djup tallrik.
Vänd tofu först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Lägg över på en tallrik.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek tofu i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper och krydda med en nypa salt. Håll varm.
Skär salladslök och tofu i tunna skivor.

Lägg upp ris och currysås i skålar.
Toppa med tofu och salladslök.