Unna dig en italiensk klassiker till middag med vår underbara risotto som toppas med stekt bacon och majs. Vi serverar den med färska morötter och rädisor med en smarrig balsamicodipp, som ger en fin kontrast till den krämiga risotton.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
1 burk
Majs
1 st
Lök
150 g
Risottoris
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
75 g
Rädisor
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
2 msk
Smör till risotto
6 dl
Vatten till risotto
½ tsk
Salt till risotto
1 msk
Olja till dressing
1 msk
Olja till dipp
Häll av majs.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och majs i 4–5 min, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.
Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt. Tillsätt vinäger och låt avdunsta i 1 min. Rör i vatten, grönsaksbuljong och salt och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
Ta av pannan från värme och rör i finriven ost och smör. Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.
Under tiden, grovhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda persilja, vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Halvera rädisor.
Blanda balsamvinäger, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp risotto i skålar och toppa med majs och bacon.
Ringla över persiljesås.
Servera med grönsaker och balsamicodipp vid sidan av.