Risotto på majs och krispig bacon
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto på majs och krispig bacon

Risotto på majs och krispig bacon

med färska grönsaker och balsamicodipp

Unna dig en italiensk klassiker till middag med vår underbara risotto som toppas med stekt bacon och majs. Vi serverar den med färska morötter och rädisor med en smarrig balsamicodipp, som ger en fin kontrast till den krämiga risotton.

Allergener:
Sulfiter
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

1 burk

Majs

1 st

Lök

150 g

Risottoris

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

75 g

Rädisor

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till risotto

6 dl

Vatten till risotto

½ tsk

Salt till risotto

1 msk

Olja till dressing

1 msk

Olja till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3812 kJ
Energi (kcal)911 kcal
Fett51.6 g
varav mättat21.3 g
Kolhydrater83.5 g
varav socker14.4 g
Protein26 g
Salt4.3 g

Instruktioner

Stek bacon och majs
1

Häll av majs.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och majs i 4–5 min, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Hacka lök
2

Under tiden, finhacka lök.

Laga risotto
3

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills mjuk.

Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt. Tillsätt vinäger och låt avdunsta i 1 min. Rör i vatten, grönsaksbuljong och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

Ta av pannan från värme och rör i finriven ost och smör. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Blanda persiljesås
4

Under tiden, grovhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda persilja, vitlök, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered grönsaker
5

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Halvera rädisor.

Blanda balsamvinäger, olivolja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med majs och bacon.

Ringla över persiljesås.

Servera med grönsaker och balsamicodipp vid sidan av.