topBanner
Citrontorsk

Citrontorsk

med rostad sesampotatis, broccoli och dill

Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citrontorsk, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.

Taggar:Under 600 kcal
Allergener:sesamselleriäggsenapfiskmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

1 st

Citron, ekologisk

1 påse

Dill

1 st

Vitlöksklyfta

250 g

Broccoli

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

250 g

Torsk

(Innehållerfisk)

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)

½ dl

Vatten* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2235 kJ
Energi (kcal)534 kcal
Fett18 g
varav mättat2 g
Kolhydrater51 g
varav socker8 g
Kostfiber9 g
Protein34 g
Kolesterol0 mg
Salt1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Riv citronzest och skär citron i klyftor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål.

3

Dela broccoli i små buketter och placera dem på bakplåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt in plåten i ugnen igen. TIPS: Använd en separat plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när grönsakerna har 10 min kvar av tillagningstiden. Stek torsk i 3-4 min på en sida.

5

Vänd torsken, häll i buljongen samt en klick smör*. Stek ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Torsken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten eller lätt faller isär.

6

Fördela sesampotatis, broccoli och torsk mellan era tallrikar. Skeda över citronbuljong över torsken. Garnera resterade dill. Servera med aioli och citronklyfta.