Ät fisk minst en gång i veckan säger de, så vi gör vad vi kan för att underlätta och serverar dig här ett klassiskt recept på ugnsbakad citronsej, kombinerad med smakkompisar i form av dill, aioli och läckert rostade sesampotatis. Med en klick smör lyfter vi smakerna till höjden och gör kvällens middag till en njutbar upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
500
Potatis
10
Sesamfrön
1
Ekologisk citron
1
Dill
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
4
Grönsaksbuljong
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Vatten (steg 2)
Smör (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Riv citronzest, halvera citron och skiva ena halvan tunt. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en skål.
Dela broccoli i små buketter och placera dem på bakplåten med potatis när det är 15 min kvar av tillagningstiden. Ringla över lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Sätt in plåten i ugnen igen. TIPS: Använd en separat plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när grönsakerna har 10 min kvar av tillagningstiden. Stek fisk i 3-4 min på en sida.
Vänd fisken, häll i buljongen samt en klick smör*. Stek ytterligare 2-3 min. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Fördela sesampotatis, broccoli och sej mellan era tallrikar. Skeda över citronbuljong över fisken. Garnera med resterade dill. Servera med aioli och citronskivor.