Citronbakad lax
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbakad lax

Citronbakad lax

med salladslökmos och balsamicorostade grönsaker

Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och vackra ingredienser. Perfekt bakad lax med den trogna följeslagaren citron får extra delikat smak av vitlök & honung. Laxen passar perfekt med ett nyskapande salladslökmos! Och vem kan motstå rostade körsbärstomater och paprika med balsamico?

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

500

Potatis

1

Salladslök

25

Honung

1

Ekologisk citron

1

Vitlöksklyfta

1

Kruspersilja

125

Körsbärstomater

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

1.5

Smör (steg 1)

3

Mjölk (steg 1)

1

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3166 kJ
Fett39.57 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater66.57 g
varav socker23.1 g
Protein33.38 g
Salt0.2 g

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten*. Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt potatis till det kokande vattnet. Koka i 10-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med smör* [1,5 tbsp I 3 tbsp], mjölk* [3 tbsp I 6 tbsp] och en generös nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.

Förbered frukt & grönt
2

Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Skiva salladslök tunt. Skär hälften av citron i skivor, spara resterande citron till senare. Finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka persilja, även stjälkar. Kärna ur och skär paprika i 1 cm strimlor. Blanda vitlök, honung, en generös skvätt citronjuice och olivolja* [1 tbsp I 2 tbsp] i en liten skål.

Baka lax
3

Lägg ut folie på en plåt. Placera lax på folien, och ringla över citron- och honungsmixen. Toppa med citronskivor. Krydda med salt* och peppar*. Vik upp sidorna och slut folien till ett paket. Baka i ugnen i 14-15 min. VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Rosta grönsaker
4

Placera körsbärstomater och paprika i en ugnsform, ringla över balsamvinäger och en skvätt olivolja*. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*. Placera överst i ugnen och rosta i 7-8 min.

Rör i salladslök
5

Blanda ner salladslök i potatismoset.

Servera
6

Lägg upp salladslökmos och balsamicorostade grönsaker på tallrikar. Öppna foliepaketet försiktigt och fördela citronlax. Ringla över kvarvarande sås från paketet och strö över persilja.