Superenkla och jättegoda recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Bjud på en snabb liten rätt med klassisk kinesisk smak! Vi snabbsteker haricots verts så de blir finfint krispiga, och serverar dem med en smakrik dressing på soja, ingefära och vitlök. Toppa med rostad lök för extra crunch. Perfekt som tillbehör på vilket middagsbord som helst!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Haricots verts
10 g
Ingefärspasta
20 ml
Sesamolja
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Rostad lök
1 g
Chiliflakes
20 ml
Sojasås med lågt saltinnehåll
¼ tsk
Salt till bönor
Skär ändarna av haricots verts.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt haricots verts och salt och stek i 3–4 min, tills mjuka och lätt brynta.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningsprocessen.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda sojasås, sesamolja, ingefära, vitlök och chiliflakes i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp haricots verts på ett fat och toppa med dressing och rostad lök.