Skip to main content
Haricots verts med ingefärsdressing på kinesiskt vis

Haricots verts med ingefärsdressing på kinesiskt vis

Sharingrätt | med rostad lök

Superenkla och jättegoda recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. Bjud på en snabb liten rätt med klassisk kinesisk smak! Vi snabbsteker haricots verts så de blir finfint krispiga, och serverar dem med en smakrik dressing på soja, ingefära och vitlök. Toppa med rostad lök för extra crunch. Perfekt som tillbehör på vilket middagsbord som helst!

Allergener:
Sesamzaad
Gluten
Hvede
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Haricots verts

10 g

Ingefärspasta

20 ml

Sesamolja

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rostad lök

1 g

Chiliflakes

20 ml

Sojasås med lågt saltinnehåll

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till bönor

Näringsvärden

Energi (kJ)1032 kJ
Energi (kcal)247 kcal
Fett17.3 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater15.8 g
varav socker4.7 g
Kostfiber6.3 g
Protein5.6 g
Salt1.9 g
Potassium375 mg
Calcium105 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Förbered bönor
1

Skär ändarna av haricots verts.

Stek bönor
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt haricots verts och salt och stek i 3–4 min, tills mjuka och lätt brynta.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningsprocessen.

3

Finhacka eller pressa vitlök. 

Blanda sojasås, sesamolja, ingefära, vitlök och chiliflakes i en liten skål. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Lägg upp haricots verts på ett fat och toppa med dressing och rostad lök.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image