topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med tortilla chips och srirachadressing

Ikväll frestar vi med en mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Stark
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

1 paket

Svarta bönor

225 g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

½ st

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3043 kJ
Energi (kcal)727 kcal
Fett44 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater52 g
varav socker13.5 g
Protein33.7 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Förbered jalapeno
1

Kärna ur och finhacka jalapeno [½ st, 2P].

Häll av och skölj svarta bönor. 

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i 4-5 min, tills brynt. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Koka chili
3

Rör i krossade tomater, jalapeno, bönor, köttbuljong och vatten [1/2 dl | 1 dl]. Sjud utan lock tills tjocknad, 8-10 min. Smaka av med salt och peppar.

Under tiden, blanda gräddfil och sriracha [1/2 paket, 2P] i en liten skål. Krydda med salt.

TIPS: Skippa jalapeno och sriracha, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp chili i skålar. 

Toppa med srirachadressing och servera med tortilla chips.