Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Tex-mex är temat för dagens lunch och vi bjuder på kycklingfajitas med paprika och lök som serveras i varma tortillabröd. Färsk koriander och yoghurtdressing ger denna snabba rätt extra smak.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Panamat
1 st
Paprika
1 st
Rödlök
75 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till kött
Skär paprika i 0,5 cm tunna strimlor.
Skär lök i 0,5 cm breda klyftor.
Finhacka koriander.
Blanda yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, lök och paprika och krydda med Panamat och salt.
Stek i 4–5 min, eller tills kyckling är gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
TIPS: Våra tortillabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Placera kyckling, paprika och lök i mitten på tortillas. Toppa med koriander och yoghurtdressing.
Vik in sidorna och rulla ihop till burritos.