Skip to main content
Centralamerikansk-inspirerad sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Centralamerikansk-inspirerad sallad

Centralamerikansk-inspirerad sallad

med rostad sötpotatis, mango och jordnötter

Kvällens middag blir en riktigt matig och god sallad, som dessutom bjuder på både en färg- och smakexplosion! Vi rostar sötpotatis och purjolök med vår egen kryddblandning Panamat och kombinerar dem med sallad, avokado och mango. Men ingen sallad är komplett utan en härlig dressing, så vi blandar srirachamajonnäs med limesaft och misopasta att ringla över och avslutar med en topping på hackade jordnötter, mynta och färsk chili.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

4 g

Panamat

1 st

Avokado

1 st

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

½ st

Röd chili

450 g

Sötpotatis

50 g

Vegansk srirachamajonnäs

½ st

Mango

30 g

Misopasta

(Innehåller: Soja, Gluten, Vete)

1 st

Sallad

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ msk

Vatten till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2652 kJ
Energi (kcal)634 kcal
Fett32.3 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater59.7 g
varav socker17.7 g
Protein15 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Placera sötpotatis och purjolök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Panamat, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Blanda dressing
2

Under tiden, halvera lime.

Blanda en generös skvätt limesaft, srirachamajonnäs, misopasta och vatten i en liten skål.

Förbered råvaror
3

Grovhacka sallad och jordnötter.

Skär avokado och mango
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. Krydda med en nypa salt och en peppar.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Finhacka myntablad.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Låt sötpotatis och purjo svalna
5

Låt färdig sötpotatis och purjolök svalna i 3–4 min.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med sötpotatis, purjolök, mango och avokado. Ringla över srirachadressing.

Garnera med jordnötter, chili och mynta.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.