Centralamerikansk-inspirerad sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Centralamerikansk-inspirerad sallad

Centralamerikansk-inspirerad sallad

med rostad sötpotatis, mango och jordnötter

Kvällens middag blir en riktigt matig och god sallad, som dessutom bjuder på både en färg- och smakexplosion! Vi rostar sötpotatis och lök med vår egen kryddblandning Panamat och kombinerar dem med sallad, avokado och mango. Men ingen sallad är komplett utan en härlig dressing, så vi blandar srirachamajonnäs med limesaft och misopasta att ringla över och avslutar med en topping på hackade jordnötter, mynta och färsk chili.

Taggar:
Vegetarisk
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Allergener:
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Avokado

1 st

Rödlök

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

½ st

Mango

1 st

Sallad

½ st

Röd chili

½ st

Lime

30 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

4 g

Panamat

1 portionspåse

Mynta

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2685 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett34.1 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater60.6 g
varav socker20.4 g
Protein14.5 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera sötpotatis och rödlök på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda dressing
2

Under tiden, halvera lime [1/2 st, 2P].

Blanda en generös skvätt limesaft, majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2P], misopasta och vatten [1/2 msk  l 1 msk] i en liten skål.

Förbered råvaror
3

Grovhacka sallad och jordnötter.

Skär avokado och mango
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Finhacka myntablad.

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Låt sötpotatis svalna
5

Låt färdig sötpotatis svalna i 3–4 min.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med sötpotatis, rödlök, mango och avokado. Ringla över srirachadressing.

Garnera med jordnötter, chili och mynta.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.