Casarecce med ricottasås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Casarecce med ricottasås

Casarecce med ricottasås

zucchini, champinjoner och tomat

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med mozzarella och gräslök, för att ge rätten en extra twist!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Zucchini

2

Tomat

250

Casarecce

200

Champinjoner

4

Medelhavets Pärla

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Gräslök

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 5)

½

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)370 kcal
Energi (kJ)1547 kJ
Fett29.52 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater7.38 g
varav socker5.8 g
Protein15.73 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva svamp tunt.Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme, tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Överför till en skål.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 4-5 min, eller tills 'al dente’. Spara lite pastavatten* innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen, tillsätt en skvätt olivolja* och sätt lock på för att hålla på värmen.

Koka sås
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme, rör ner grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], pastavatten* [1/2 dl I 1 dl] och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

Blanda sås och pasta
5

Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan med sås, och blanda väl. Rör ner smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov, tills pastan är täckt med krämig sås.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Strö över mozzarella och resterande gräslök.