HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCasarecce
topBanner
Casarecce

Casarecce

med ricottasås, zucchini, champinjoner och tomat

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med riven hårdost och gräslök, för att ge rätten en extra twist!

Taggar:SnabbVegetarisk
Allergener:MjölkSelleriÄggGluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

Zucchini

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 portionspåse

Gräslök

4 g

Medelhavets Pärla

75 g

Crème fraiche

(InnehållerMjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

100 g

Ricotta

(InnehållerMjölk)

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

Casarecce

(InnehållerÄgg, Gluten)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)294 kcal
Energi (kJ)1231 kJ
Fett23.97 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater7.03 g
varav socker5.8 g
Protein9.58 g
Salt2.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva svamp tunt. Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme, tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Överför till en skål.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente’. Spara lite pastavatten* [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen, tillsätt en skvätt olivolja* och sätt på lock för att hålla på värmen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme, rör ner grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], pastavatten* och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

5

Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan med sås, och blanda väl. Rör i smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov, tills pastan är täckt med krämig sås.

6

Lägg upp pasta i skålar. Strö över riven ost och resterande gräslök.