topBanner
Carbonara

Carbonara

med chorizo-style korv och apelsinsallad

Hörrni, chorizo är en allt för underskattad råvara, så här slår vi ett slag för en fantastisk pastarätt med kryddig korv, krämig carbonarasås och uppfriskande apelsinsallad. Chorizons härliga hetta och röda färg får den av paprika, vitlök och cayenne, och ger ett lagom bett till såsen. Såsen, som för övrigt kokas ihop på grädde, buljong och lagrad ost och som reds med äggula i klassisk stil, sveper sig perfekt runt spaghettins längder.

Taggar:SnabbStark
Allergener:glutenmjölkäggselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av soja)

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Chorizo korv

1 st

Tomat

1 st

Apelsin

200 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk, ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 påse

Salladsmix

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 4)

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4397 kJ
Energi (kcal)1051 kcal
Fett45 g
varav mättat23 g
Kolhydrater116 g
varav socker20 g
Kostfiber7 g
Protein39 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Tillsätt spaghetti och låt koka i 7-8 min eller tills al dente. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över lite olivolja* så den inte klibbar ihop.

2

Hacka eller pressa vitlök. Skär chorizo i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs vitlök i 1 min när oljan är uppvärmd. Tillsätt chorizo och stek i 4-5 min, tills genomstekt.

3

Under tiden, skiva tomat tunt. Skala och skär apelsin i mindre bitar. Skölj salladsmix.

4

Vispa ihop matlagningsgrädde, äggula* [1 st | 2 st], grönsaksbuljong och 3/4 av osten i en bunke. Tillsätt pastan till stekpannan och rör om så att den täcks av oljan i pannan. Häll i såsen, ta av pannan från värmen och rör konstant under 1 min. Tillsätt en skvätt vatten* om det behövs. Krydda med salt* och peppar* efter smak.

5

Blanda en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomat, apelsin och salladsmix. Vänd och krydda med ytterligare salt* och peppar* efter smak.

6

Fördela spaghetti carbonara med het chorizo mellan era tallrikar. Strö över resterande ost. Servera med apelsinsallad vid sidan av.