Skip to main content
Capreserisotto på räkor och chorizo

Capreserisotto på räkor och chorizo

med mozzarella och balsamicoglaserad tomat

4.4
(25)

Kvällens krämiga risotto innehåller de klassiska ingredienserna i en capresesallad, nämligen mozzarella, basilika och tomat. Vi toppar dessutom med kryddig chorizo, gyllenstekta räkor och rostade pinjenötter för en härlig symfoni av smaker.

Taggar:
Laga mig först
Comfort Food
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Kräftdjur

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Lök

150 g

Risottoris

10 g

Kycklingfond

60 g

Calabresepesto

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

1 st

Basilika

125 g

Körsbärstomater

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

125 g

Mozzarella

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Grana Padano, flingor

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

250 g

Kungsräkor

(Innehåller: Kräftdjur)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

6 dl

Vatten till risotto

¼ tsk

Salt till risotto

1 msk

Vatten till glaze

¼ tsk

Socker till glaze

¼ tsk

Salt till glaze

¼ tsk

Salt till räkor

1 msk

Smör till risotto

Näringsvärden

Energi (kJ)3795 kJ
Energi (kcal)907 kcal
Fett49.8 g
varav mättat20 g
Kolhydrater77.5 g
varav socker10.2 g
Kostfiber3.6 g
Protein44.4 g
Kolesterol139.8 mg
Salt6 g
Potassium340.6 mg
Calcium169.4 mg
Iron0.8 mg

Instruktioner

Stek chorizo
1

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Laga risotto
2

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills mjuk. Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.

Rör i vatten, kycklingfond, calabresepesto och salt och koka upp.

Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Rosta pinjenötter
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.

Under tiden, grovhacka basilika.

Stek körsbärstomater
4

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.

Stek körsbärstomater i 3–4 min, eller tills skinnet spricker och tomaterna mjuknar.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Lägg över i en medelstor skål.

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Tillsätt räkor och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.

Ta av pannan med färdig risotto från värme och rör i finriven ost och smör. Krydda generöst med salt och peppar.

Häll av vatten från mozzarella.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med chorizo, körsbärstomater och räkor.

Riv mozzarella över risotto och garnera med pinjenötter och basilika.