
Kvällens krämiga risotto innehåller de klassiska ingredienserna i en capresesallad, nämligen mozzarella, basilika och tomat. Vi toppar dessutom med kryddig chorizo, gyllenstekta räkor och rostade pinjenötter för en härlig symfoni av smaker.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
60 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Schalottenlök
150 g
Risottoris
10 g
Kycklingfond
60 g
Calabresepesto
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)
1 st
Basilika
125 g
Körsbärstomater
24 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
125 g
Mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
250 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 msk
Olja till stekning
6 dl
Vatten till risotto
¼ tsk
Salt till risotto
1 msk
Vatten till glaze
¼ tsk
Socker till glaze
¼ tsk
Salt till glaze
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Smör till risotto

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek chorizo i 4–6 min, eller tills genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, finhacka schalottenlök.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills mjuk. Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt.
Rör i vatten, kycklingfond, calabresepesto och salt och koka upp.
Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Lägg över i en liten skål.
Under tiden, grovhacka basilika.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme.
Stek körsbärstomater i 3–4 min, eller tills skinnet spricker och tomaterna mjuknar.
Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker, salt och en nypa peppar. Lägg över i en medelstor skål.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt och en nypa peppar. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Ta av pannan med färdig risotto från värme och rör i finriven ost och smör. Krydda generöst med salt och peppar.
Häll av vatten från mozzarella.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp risotto i skålar och toppa med chorizo, körsbärstomater och räkor.
Riv mozzarella över risotto och garnera med pinjenötter och basilika.