topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad kyckling

Cajunpanerad kyckling

med kryddig potatis och tomatsallad

En riktigt god helg startar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi har det rätta receptet! Här går vi all in på vår senaste favoritkrydda, och du hör ju hur gott - cajunkryddad, panerad kyckling serverad med kryddad gyllenrostad potatis som du dippar i smaskig aioli. Ät tillsammans med salsa på färska grönsaker smaksatt med dundergod dressing.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

2 st

Tomat

300 g

Kycklingbröstfilé

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 tsk

Socker till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2737 kJ
Energi (kcal)654 kcal
Fett20.9 g
varav mättat3.5 g
Kolhydrater66.6 g
varav socker14.5 g
Protein47.1 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat, persilja och paprika.

Finhacka eller pressa vitlök.

Panera kyckling
3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper på en separat skärbräda. Banka den med en kavel eller stekpanna tills den är jämntjock, ca 2 cm, och krydda med salt.

Vispa upp ägg i en djup tallrik. Blanda vitlök, Ay Cajun-ba, panko, salt och peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling först i ägg, sedan i panko. Se till att den täcks helt.

TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda sallad
5

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt balsamvinäger och socker, salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp kryddig potatis, cajunkyckling och tomatsallad på tallrikar.

Servera med en klick aioli.