En riktigt god helg startar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi har det rätta receptet! Här går vi all in på vår senaste favoritkrydda, och du hör ju hur gott - cajunkryddad, panerad kyckling serverad med kryddad gyllenrostad potatis som du dippar i smaskig aioli. Ät tillsammans med salsa på färska grönsaker smaksatt med dundergod dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
2 st
Tomat
300 g
Kycklingbröstfilé
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 tsk
Socker till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Finhacka tomat, persilja och paprika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper på en separat skärbräda. Banka den med en kavel eller stekpanna tills den är jämntjock, ca 2 cm, och krydda med salt.
Vispa upp ägg i en djup tallrik. Blanda vitlök, Ay Cajun-ba, panko, salt och peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling först i ägg, sedan i panko. Se till att den täcks helt.
TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt balsamvinäger och socker, salt och peppar.
Lägg upp kryddig potatis, cajunkyckling och tomatsallad på tallrikar.
Servera med en klick aioli.