topBanner
Cajunkyckling

Cajunkyckling

med kryddig potatis och salsa

En riktigt god helg startar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi har det rätta receptet! Här går vi all in på vår senaste favoritkrydda, och du hör ju hur gott - cajunkryddad, panerad kyckling serverad med cajunkryddad och gyllenrostad potatis som du dippar i smaskig aioli. Ät tillsammans med salsa på färska grönsaker smaksatt med dundergod dressing.

Allergener:sulfiterglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

2 st

Tomat

1 st

Röd paprika

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Kycklingbröstfilé

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)

1 tsk

Socker*

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2707 kJ
Energi (kcal)647 kcal
Fett21 g
varav mättat3 g
Kolhydrater67 g
varav socker12 g
Protein47 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dempå en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med lite olivolja*, hälften av Ay Cajun-ba, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i översta delen av ugnen i 25-30 min tills gyllene.

TIPS: Använd två bakplåtar om det är för lite plats.

2

Finhacka tomat och persilja.

Kärna ur och finhacka paprika.

Finhacka (eller pressa) vitlök.

3

Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka med en kavel eller stekpanna tills den är jämntjock, ca 2 cm.

Vispa upp ägg* i en djup tallrik. Blanda vitlök, resterande Ay Cajun-ba, panko, salt* och peppar* i en annan djup tallrik.

Panera kycklingen genom att doppa först i ägg*, sedan i pankon. Se till att filéerna täcks helt.

4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan. När oljan är varm, stek kyckling i 3-4 min på varje sida tills de är gyllene och genomstekta.

Lägg på en ren tallrik klädd med hushållspapper och låt rinna av.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Under tiden filéerna steks, blanda tomat, paprika och persilja i en salladsskål. Tillsätt balsamvinäger, socker* och smaksätt med salt* och peppar*.

6

Fördela kryddig potatis, cajunkyckling och salsa mellan era tallrikar. Lägg en klick aioli vid sidan av, och hugg in.